For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.

Een aantal ACLC onderzoekers heeft het boek Taalmysteries (Uitgeverij Lias) gepubliceerd. Het boek bevat een verzameling aan hoofdstukken over de raadselachtige feiten van grote en kleine talen, geschreven door Alla Peeters (universitair docent Russische en Slavische taalkunde), Petra Sleeman (universitair docent Franse taalkunde) en andere onderzoekers van onder andere onderzoekers en docenten van de Universiteit van Amsterdam.

Taalmysteries

Niemand weet hoeveel talen er exact op onze planeet worden gesproken, laat staan hoeveel talen er vroeger waren. Volgens de taalcatalogus Ethnologue bestaan er op dit moment 7139 talen. Iedere taal vertelt een verhaal over en geeft een beeld van de cultuur en het volk dat deze taal spreekt of heeft gesproken. En iedere taal is vol raadsels en geheimen die taalgebruikers geërfd hebben van vorige generaties. Dankzij inspanningen van menig taalspecialist en taalliefhebber zijn sommige van deze mysteries opgelost. Zo is het Mayaschrift ontcijferd en is de verwantschap tussen de Indo-Europese talen in kaart gebracht. Andere geheimen wachten nog op hun onthulling. Is er ooit een oertaal geweest? Waarom is er zo’n enorme verscheidenheid aan talen? Ook is het nog maar ten dele bekend wat er in ons hoofd gebeurt wanneer we een taal leren.

Taalmysteries. Raadselachtige feiten van grote en kleine talen
Auteurs/samenstellers: Alla Peeters, Petra Sleeman e.a.
Paperback, 224 pagina’s, prijs: € 19,99 | Uitgeverij Lias, ISBN 978 90 8803 126 7

Dr. A.P. (Petra) Sleeman

Faculty of Humanities

Capaciteitsgroep Romaanse talen en culturen

Dr. A.V. (Alla) Peeters-Podgaevskaja

Faculty of Humanities

Capaciteitsgroep Slavische talen en culturen